Kommentaar

Voor / na: omskep 'n ateljee in 'n tweekamerwoonstel

Voor / na: omskep 'n ateljee in 'n tweekamerwoonstel

'N Bed in die sitkamer, 'n verbleikte dekor, 'n uitgestrekte uitleg ... Hierdie ateljee van 55 m2 bied die oppervlakte van 'n tweekamerwoonstel, maar die uitleg van 'n XS-ateljee. Om aan die wense van sy nuwe eienaar te voldoen, het die argitek Xavier Gainard van die groep Créateurs Interior sy ruimte en sy dekor volledig herontwerp. Doel? Verander die ateljee met 'n slegte verhouding in 'n moderne, kontemporêre en helder tweekamerwoonstel. Na die werk het die ateljee (wat nie meer een is nie) nie idees nie. Kyk liewer! Oppervlakte: 55m2 Realisasie: Binne-ontwerpers is 'n kollektief van argitekte, versierders en tuiniers wat bykans oral in Frankryk en in België opknappingsprojekte verrig. Duur van studie: 3 maande Duur van werke: 4 maande

Voorheen: 'n vervalle ateljee wat nie konsekwent is nie

Hierdie ateljee het in die gebou van die einde van die 19de eeu, in die hartjie van die 10de arrondissement van Parys, gebrek aan samehang en privaatheid ... Aan die een kant van die ateljee het die woonkamer saamgevoeg met die slaapkamer in 'n klein, maar helder ruimte. Aan die ander kant het die kombuis en die badkamer te veel ruimte opgeneem. En dit is nie te praat van hul eienaardige rangskikking en die algemene verouderde indruk wat uit die woonstel voortgespruit het nie. As die ateljee 'n ernstige gesiglifting nodig gehad het, het hy nietemin 'n paar interessante kaarte gehad om te speel, beginnend met die oppervlakte (55 m2), sy dubbele oriëntasie en sy pragtige parketvloer met die bekoring van die oue. Dit is dus nie verbasend dat die toekomstige eienaar van die perseel die interieurontwerpers versoek om 'n diagnose te maak voordat hy vaste eiendom koop nie. Doel van die operasie:verander die vervaagde ateljee van 55 m2 in 'n moderne en kontemporêre tweekamerwoonstel ... Alles sonder om 'n bietjie lig te verloor! 'N Groot uitdaging vir argitekte, want as die grootte van 'n tweekamerwoonstel is, vertoon hierdie woonstel 'n plan in diepte. Kom ons kyk hoe ons alchemiste van leefruimtes dit reggekry het om die lig en die ruimte te bestuur om hierdie ateljee met 'n ongelooflike verhouding te omskep in 'n tweekamerwoonstel wat maklik in die alledaagse lewe is.

Voor die besoek van die argitekte: 'n vervalle en nie baie gemaklike ateljee wat nie samehang en privaatheid het nie ... maar geen potensiaal (parket, lig, ruimte) nie!

Herorganiseer ruimtes vir 'n meer samehangende woonstel

Die oplossing wat argitekte vind om 'n kamer in die ateljee te skep? Migreer die kombuis na die sitkamer in die plek van die ou bed om vierkante meter vry te maak en 'n nuwe kamer te skep. Om dit te kan doen, is die hele leefruimte herontwerp ... Die nuwe, kompakte en geïntegreerde kombuis pas nou in die dekor in en maak dit oop op die sitkamer. Agter die kombuismuur skuil die badkamer wat nou via die gang verkry word. Die nuwe slaapkamer is intussen nou in die ou kombuis oorkant die sitkamer ... Deur die tegniese ruimtes (kombuis en badkamer) in die middel van die ruimte te akkommodeer, het die argitekte die kosbare vierkante meter bevry die ou kombuis vir skep 'n kamer . Dit is dus aan die ander kant van die woonstel geleë, wat dit moontlik maak om die dag- en nagareas te skei. Ons onthou dat hierdie ateljee (wat nie meer een is nie) weer deur die ruimtes geporteer word, nog 'n kamer wen ... Maar dit is nie alles nie. Hier het die argitekte gebruik gemaak van die lang plan van die woonstel om die effek van ruimte en diepte te beklemtoon. Die woonstel lyk onmiddellik groter nadat die kollektief van interieurontwerpers gesoek het.

Die ateljee-ruimte, oordeelkundig gekondenseerd en geoptimaliseerd, bespaar maksimum ruimte om 'n kamer aan die eienaar van hierdie mooi tweekamerwoonstel te bied!

Na: 3 baie duidelike en geoptimaliseerde ruimtes

Vergeet die vervalle en slegte ateljee! Na die gang van die argitekte word drie verskillende en geoptimaliseerde ruimtes deur die dekor bymekaar gebring. Aan die een kant het die nuutgeskepte slaapkamer 'n dubbelbed in die middel van die ou kombuis, wat die argitekte gesorg het om van die gang af te skei deur 'n groot staal afdak wat met twee skuifdeure oopmaak. 'N Wyse keuse waarmee natuurlike daglig vryelik in die gang kan sirkuleer, wat nie te verwaarloos is nie, gesien die plan van die woonstel. Die slaapkamer het 'n groot aantrekkamer met die lengte van die slaapkamer en het 'n sleutelberging. In die middel van die ruimte voldoen die badkamer aan dieselfde kommerruimteoptimalisering . Hier skuif 'n pasgemaakte sakdeur binne in die afskorting om die gang skoon te maak en die sirkulasie in die woonstel glad te maak. Die gang lei uiteindelik na 'n pragtige woonkamer van 30 m2 wat die argitekte baie goed opgepas het om dit te optimaliseer. Die kombuisarea het wit skrynwerk wat die ruimte afbaken en die lig op 'n onbeduidende manier reflekteer. Die muurboekrak wat in die muur ingebed is, voltooi uiteindelik die maksimum optimalisering van die volumes van die woonstel. Ons hou van die variasiespel wat deur die nisse en die geïntegreerde berkentoonbankgebied aangebied word.

Na die towerstaf van Xavier Gainard: 3 baie duidelike en verspreide ruimtes moduleer die binnekant van hierdie ateljee wat nie meer een is nie ...

'N Hedendaagse tweekamerwoonstel met die bekoring van die oue

Die kollektief van binneontwerpers het die ruimte van die ou ateljee nie net herrangskik nie. Hy het ook gesorg vir die versiering van die nuwe tweekamerwoonstel wat nou die bekoring van die ou en die moderne styl kombineer. Die lang gang wat al die vertrekke van die binneland met mekaar verbind, is beklemtoon deur betonplate wat teen die muur van 13 meter loop en deur die ontwerp van 'n paslamp van 5 meter lank. Met korrespondensie word die gang die ruggraat van die woonstel waarin al die ruimtes geartikuleer is. Dus word die baie lang en ongewone plan van die woonstel wat aanvanklik as 'n beperking gesien kon word, 'n krag wat die argitekte kon gebruik om die effek van diepte en visuele kontinuïteit te verhoog. die kunstenaar afdak , die ruwe beton, die geïntegreerde kombuis, die spel van die skorsings en die biblioteek met kontemporêre lyne, wat die Haussmanniaanse sjarme van die ou ateljee, waarvan die parket in Hongarye oordeelkundig behoue ​​gebly het, teenwerk. Die resultaat is 'n lekker mengsel van genres wat selfs in die badkamer gevind kan word. Hier herhaal die swart kubus wat die stortruimte afbak, die mure van die badkamer geklee in wit mosaïekte. Die kontras kan uiteindelik gesien word in die slaapkamer waar die warmte en vriendelikheid van die parketvloer getemper word deur die alomteenwoordigheid van grondstowwe. Hier is die pasgemaakte kopstuk oor die hele breedte van die slaapkamer gewerk om as dekoratiewe ondersteuning te dien ... en om almal saam te stem. 'N Pragtige prestasie wat ons bewys dat 'n ateljee baie groter kan wees as wat dit met die eerste oogopslag lyk ...

Na afloop van die werke: die 55 m2-ateljee het ruimte, stoorruimte, versiering ... en vaste eiendom verkry!