Wenke

Voor / na: Gebruik die sementteëls in die dekor

Voor / na: Gebruik die sementteëls in die dekor

In hierdie Paryse woonstel wat in die 5de arrondissement van die hoofstad geleë is, wou die eienaars bowenal die ruimte vergroot en hul interieur heroorweeg om die ruimte te optimaliseer terwyl hulle 'n gesiglust aan hul eiendom gee. Die argitek en ontwerper Clément Daudet het die woonstel volledig opgeknap met behulp van sementteëls in verskillende kamers. Die idee? Trek die gebruik van hierdie grondstof af sodat dit 'n dekoratiewe bykomstigheid op sigself word. gebied: 68m² begroting: € 35,000 insluitend belasting vir die volledige opknapping van die woonstel, insluitend die installering van sementteëls in verskillende kamers

Moderniseer die kombuis

voor: Die ou kombuis was nie geoptimaliseer nie en het 'n taamlik gedateerde voorkoms gehad. Die eienaar wou die kombuis vergroot en heroorweeg. Dit was dus nodig om die ruimte te herrangskik.

na: Om die kamer te versterk, is patroonmatige teëls op die vloer gelê terwyl gewone teëls (verwysing as "moeras-teëlwerk" op die webwerf Carrelage Ciment) as 'n spatbak dien. Die houtblad werk in harmonie met oop kaste van dieselfde skaduwee, perfek om plek te bespaar in 'n lang kombuis. 'N Klein eetarea is geskep met kroegstoele vir ontbyt.

Speel op kontraste in die badkamer

voor: Die badkamer was redelik eenvoudig en het nie karakter gehad nie. Op die mure het wit teëls en 'n blou koekiehoogte nie die bad verbeter nie, terwyl die vloerteëls nie veral in die styl van die kamer ooreenstem nie.

na: Die argitek het sementteëls, wat gehalte en weerstand teen enige toets bied, op 'n redelik klassieke manier in hierdie "koue" kamer gebruik, maar hy het dieselfde vloerteëls as dié van die kombuis gekies om visuele kontinuïteit te skep. van kamer tot kamer. Die badkamer is herontwerp om voorsiening te maak vir 'n nietige eenheid en 'n stortarea. Teen die mure vergroot 'n fries van klein gekleurde teëls die ruimte en bring 'n regte karakter na die dekor.

Meng parket en sementteëls

voor: Die sitkamer het bestaan ​​uit 'n eetkamer en 'n sitarea.

Dit het verdien om opgeknap te word, veral op die vlak van die muurbedekking, veral omdat dit voordeel trek uit 'n pragtige natuurlike lig omdat dit goed blootgestel is in hierdie woonstel op die 5de verdieping.

na: Die eetkamer en die sitarea is omskep in 'n dubbelkamer. Die afskorting wat die twee ruimtes van mekaar geskei het, is derhalwe geslaan om slegs een groot sitkamer te vorm waar 'n mens direk van die ontspanningsarea na die een waar jy sy maaltye gaan, gaan.

Die argitek het ook rakke op 'n middernagblou agtergrond geskep om boeke op te slaan en 'n leesruimte te hê.

Op die grond gebruik Clément Daudet sementteëls op 'n atipiese manier. Daar is 'n strook teëls, sober en oorspronklik, aangebring waar die ou skeidingsmuur aangebring is om die sitkamer visueel af te baken vanaf die eetarea. Hierdie effek bring samehang met die res van die woonstel, wat 'as 'n geheel' beskou word, en nie as 'n gefragmenteerde plek nie, en dit vorm 'n mooi kontras tussen die warmte van die parket en die koue van die sement.

Besoek die webwerf van die interieurargitek en ontwerper Clément Daudet vir meer inligting