Ander

Voor / na: kombuis wat oor die eeue heen strek (1930-2016)

Voor / na: kombuis wat oor die eeue heen strek (1930-2016)

In Essonne wil die gelukkige eienaars van 'n huis van 100 m2 wat dateer uit die begin van die 20ste eeu die kombuis, wat tyd is, opknap! Die missie van die argitek is om hierdie ruimte te moderniseer: meer lig, meer opberging, meer ruimte om te kook, maar ook en veral 'n dekor in die 21ste eeu! Is u gereed vir 'n retoerreis in die 1930's? Hierdie huis van 100 m2, wat dateer uit die 1930's, in Essonne, 30 minute van Parys, het 'n 9 m2-verdeelde kombuis wat na die tuin deur 'n groot venster en 'n toegangsdeur na buite uitloop. Die vloer is bedek met 'n periode-mosaïek, wat deesdae baie gewild is vir sy oesjaar-sjarme. Maar alles, van die muurmosaïek tot die dubbele keramiekwasbak, is baie gedateer en moet volledig hersien word om aan die smaak van die dag te pas. Die argitek stel voor om 'n brug te bou tussen die kombuis van die dertigerjare en die huidige estetiese kodes. Die doelwit? 'N Baie kontemporêre kombuis met vintage sjarme, helderder en meer prakties, binne 'n begroting van € 10.000: "Go Doc! Back to the future!".

1930's kombuis

Die oorspronklike kombuis kom uit die periode: die meubels, die vloer, die toerusting, alles dateer uit die 30s. Die kombuis is ruim, met sy 9 m2 groot, en baat ook by die lig wat uit 'n venster en 'n Franse venster wat uitkyk oor die tuin. Die ondeursigtige glasrame filtreer egter die lig en die kombuis bly nogal donker. Die ander deur van die kamer lei na 'n gang. Die meubels word tot die minimum beperk en die kombuis benodig baie berging. Wat die versiering betref, sweer die vloermosaïek - wat deesdae modieus geword het - by die muurteëls: twee verskillende patrone wat 'n kamer oorlaai, hoe kaal dit ook al is.

VOOR: die kombuis van 9 m2 bied opknappingspotensiaal, mits die struktuur van die ruimte en die verspreiding daarvan hersien word, en die argitek beplan om die partisie oop te maak op die gang wat die eetkamer versprei, asook die veroordeling van die Franse venster op die tuin, om beter sirkulasie te bied en die bruikbare area te verhoog.

Optimaliseer stoorplek

Een van die eerste besluite van die argitek was die verwydering van die Franse venster wat oor die tuin uitkyk om ruimte te bespaar vir die werkplan en stoor. Die agterste muur bevat nou drie hangkaste, waarvan een skuins is om die stoorplek te optimaliseer. Daar is ook lae kaste aangebring wat die werkblad ook verleng. Daar is nou plek om die koffiemaker, broodrooster en ander vrugte- en groente bakkies op te slaan. Daarbenewens is kaste langs die sykante van die kombuis aangebring, asook nuwe toerusting soos 'n groot yskas, 'n stoof en 'n enjinkap, en 'n skottelgoedwasser.

NA: die kombuis is nou volledig toegerus en die optimale ruimte bied baie kaste.

'N Nywerheidskombuis

Om die kombuis te moderniseer, is die tuinvenster omskep in 'n werkswinkelvenster, hierdie soort opening wat gereeld in industriële hokke aangetref word. Van nou af kyk die opening nie meer na die tuin nie, maar na 'n sitarea wat terselfdertyd geskep is. Die kombuis trek nou voordeel uit die helderheid van die sitkamer, maar veral ook deur die verligting van die nuwe plafonlig. Om hierdie industriële kombuistyl te versterk, is die meubels gekies in 'n antracietgrys en geborselde aluminiumkleur. Die ligte hout van die werkblad gee 'n ruwe effek wat perfek in die geheel integreer en versag. Ten slotte, nog steeds in 'n industriële hok, is een van die kombuispartisies geskeur om die ruimte na die eetkamer oop te maak en kommunikasie tussen die twee kamers te vergemaklik.

NA: die industriële kombuis is oop na die nuwe sitarea en die eetkamer. Nou sirkuleer lig in alle kamers!

Vintage kombuis

Om die geheue van die oorspronklike kombuis te bewaar, het die argitek die periode mosaïek gehou. 'N Pragtige idee wat karakter gee aan hierdie industriële kombuis. Die muurteëls bestaan ​​egter nie meer nie. Nou is die linkermuur wit, waardeur u die helderheid van die kamer kan weerspieël. In teenstelling hiermee is die regterwand en die agtermuur 'n soliede koningsblou geverf. 'N Sagte en oorspronklike kleur in 'n kombuis, maar bowenal 'n lekker knik vir die mosaïek van vintage-kombuis!

NA: tussen moderniteit en retro-voorkoms is hierdie industriële en vintage kombuis 'n juweel vol sjarme en persoonlikheid.

Kom meer te wete: Argitek: Patty Martinvalet Argitek D.E.H.M.O.N.P Société PMV Argitektuurwerkswinkel www.pmv.archi Fotograaf: Joanna Zielinska Werke: Focus Habitat