Ander

Voor / na: 'n retro-sitkamer in triptiek

Voor / na: 'n retro-sitkamer in triptiek


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dit is 'n jong Franco-Switserse gesin, met 'n kind, wat hul aandag op hierdie pragtige 3-kamer-woonstel van 52m2 in Parys stel. Nie een of twee nie, die familie doen 'n beroep op die interieurontwerper Camille Hermand om die sitkamer met hierdie gunsteling te voorsien. Argitek: Camille Hermand (www.camillearchitectures.com). Oppervlakte: woonkamer van 25m2 (6m2 kombuis ingesluit). Totale woonstel van 52m2. Begroting: nie gekommunikeer nie. Foto's: Jennifer Sath. Die doel van hierdie pragtige projek was om die tradisionele sjarme van hierdie klein Haussmanniaanse woonstel te behou, terwyl dit 'n moderne sowel as funksionele ruimte skep. Die nuwe eienaars wou die sitkamer organiseer deur die kombuis-, woonkamer- en eetkamerruimtes af te baken, sodat hulle in die beste omstandighede kan ontvang, werk, eet, kook. Die egpaar het slegs een mond-tot-atmosfeer: 'n retro-versiering!

Reël 'n sitkamer in triptiek

Baie klassiek, hierdie woonstel het oorspronklik al die Haussmanniaanse kodes: pragtige parketvloere, tomette in die kombuis, lyswerk aan die plafon, 'n marmer kaggel, ou vensters en wit mure. So sjarme is onmiskenbaar. Die kombuis van 6 m² het neutrale meubels om te moderniseer. Die mooi sitkamer van 25m2 in totaal moes geoptimaliseer word om 3 aparte ruimtes te skep: 'n kombuis in retro-styl, 'n woonkamer met Skandinawiese versiering en 'n eetsaal in 'n intieme gees. Die doelwit? Rangskik die sitkamer deur hierdie verskillende ruimtes af te baken, terwyl u die harmonie van die geheel behou.

VOOR: die tipiese woonkamer van Haussmann-woonstelle en die rudimentêre kombuis het groot potensiaal wat nog moet benut!

Skandinawiese versiering vir die sitkamer

Aan die sitkamerkant het Camille Hermand gekies vir 'n verfynde versiering in die gees van die Haussmann-woonstel. Daar is 'n liggrys bank teen die afdak geplaas, wat ooreenstem met die kleur van die mure en die lyswerk wat nuut geverf is in hierdie sagte en warm skaduwee. Nestende koffietafels gee die toon aan vir 'n Skandinawiese stylkamer. 'N Styl wat verbeter word deur die meetkundige koper-effeklamp en die retro-draai-kussing wat die skakel met die eetruimte vorm. Die ligte kleure van die geheel laat die indruk van 'n pragtige volume bly en die sirkulasie van lig tussen die kombuis en die eetkamerruimte optimaliseer.

NA: 'n sitkamerruimte met Skandinawiese versiering en nie baie imposant nie, maar voldoende vir die klein gesin se leefstyl.

'N Retro-versiering vir die eetkamer

Wat die eetkamer betref, is die ruimte ontwerp om geskik te wees vir gesinslewe en om daagliks funksioneel te wees. Hierdie ruimte is in 'n groot alkoom geleë en word eers afgebaken deur die familietafel, waar 5 tot 6 mense kan sit. Daarbenewens is daar 'n pasgemaakte muurboekrak in 'n blou kleur wat verby is met 'n bankstoel en kaste onder die plafon. Hierdie keuse van kleur kontrasteer met die liggrys mure van die res van die woonstel en help om die ruimte te definieer. Dit is sonder om die muurpapier met geometriese patrone te tel wat die kokoneffek beklemtoon en terselfdertyd 'n tikkie retro-versiering gee. Let ook op die twee kontemporêre hanglampe wat bo die tafel gerangskik is, wat hierdie ruimte slegs verlig as die sitkamer nie beset is nie.

NA: die alkoof word omskep in 'n gesellige hoekie ideaal om te eet en te lees of te werk! 'N Slim ingang tussen die woon- en eetareas.

'N Moderne semi-oop kombuis

Laaste aanraking met die uitleg van hierdie woonkamer, en nie die minste nie: die kombuis. Die glasdak word gehou om die volume en lig van die geheel te bewaar, maar is deur 'n swartmetaalweergawe vervang. 'N subtiele manier om die ruimte meer af te baken, terwyl dit 'n meer kontemporêre voorkoms en 'n soldergees na die woonstel bring. Wat die vloer betref, het die vloerteëls plek gemaak vir meetkundige sementteëls vir 'n meer retro en moderne grafiese effek. Wat die kleure betref, is die kombuismeubels grys geverf om die woonkamer te eggo, en die werkblad in wit om die ruimte visueel te rek. Finale aanslag: geel en kontemporêre ligte, sowel as 'n Smeg-yskas is geïnstalleer om die retro-versiering te beklemtoon.

NÁ: die kombuis het 'n retro-voorkoms gekry danksy die gevormde sementteëls, die geel hanglampe en die Smeg-yskas.



Kommentaar:

  1. Nikokora

    Daarin is iets. Baie dankie vir 'n verduideliking, nou sal ek nie sulke foute begaan nie.

  2. Yder

    I can recommend going to the site, which has a lot of information on this issue.

  3. Ganris

    Heeltemal reg! Die idee is goed, ek ondersteun dit.

  4. Malalar

    Dit is heerlik

  5. Sullimn

    Ek wens geluk, watter woorde ..., die briljante idee

  6. Norwel

    Die regte antwoord



Skryf 'n boodskap