Inligting

Voor / na: die skepping van 'n triplex onder die dakrand in 'n woonstel van 1850

Voor / na: die skepping van 'n triplex onder die dakrand in 'n woonstel van 1850

Die argitek Jérémy Hérard, van die Notes de styles-netwerk, bied die transformasie aan van 'n drieverdieping-woonstel wat in 'n gebou geklassifiseer is, geklassifiseer as 'n historiese monument: 225 vierkante meter ruimte en 'n begroting van 80.000 euro. 'N Projek van net drie maande was genoeg om die woonstel te omskep, wat nou die ou styl en kontemporêre gees briljant kombineer. Oppervlakte: 225m2. Agentskap: Stylnotas. Begroting: € 80.000.

Verander die perseel sonder om die enkelvoudige aspek van die gebou te verdraai

Gaan na Petite France in die Straatsburg-streek om 'n unieke opknappingsprojek te ontdek. Met die oppervlakte van 225m2, is die toekomstige triplex geleë in die hartjie van 'n historiese distrik wat as Wêrelderfenis vir die mensdom geklassifiseer word. 'N Detail wat baie belangrik is in die konteks van 'n transformasie, want dit beperk die moontlikhede om die fasades te verander, en dus ook die skep van openinge. Die eienaars het die Notes desStyles-netwerk vir drie maande se werk gekontak. Van hul kriteria wou hulle drie slaapkamers kry, waaronder 'n hoofsuite, 'n kombuis met eiland, 'n groot sitkamer, 'n kantoorruimte, drie badkamers en bowenal 'n pragtige lig. Hierdie woonstel is ingerig onder die dakrand, en is komplekser om in te rig as 'n klassieke interieur - 'n funksie wat die minste ruimte benodig om maksimum vierkante meter te bevry.

Voor: die ingang en die kombuis is donker en onuitnodigend!

Noukeurige opknapping van ruimtes

Vir hierdie unieke projek het Jérémy Hérard besluit om die eiendom volledig op te knap, naamlik die drie vlakke van behuising om al die ruimtes te heroorweeg. Hierdie nuwe begin het die historiese gebou tot die 21ste eeuse standaarde gebring ten opsigte van loodgieterswerk, isolasie en elektrisiteit. Duur maar noodsaaklik werk! In die begeerte om 'n spesifieke ruimte te skep om 'n ateljee-kamer te ontvang, het die span die binneland in drie verskillende sones verdeel om die tweede vlak heeltemal aan hierdie versoek te wy. Die ingang vind op die grondvloer plaas. Die woonkamers, badkamers en ander slaapkamers is op die boonste verdieping van die woonstel. Uit hierdie keuse het die geheel groot transformasies ondergaan - van vloer tot plafon! - om aan die toekomstige funksies van elke ruimte te voldoen. Sommige oorspronklike elemente is egter bewaar, soos die blootgestelde balke, om slegs die beste van die oue te behou en die bekoring van die plek te beskerm.

Die hoofsuite word verbeter deur pragtige balke wat wit geverf is.

Hedendaagse uitleg en sjarme van die ou tyd

Op die eerste verdieping het die argitek dus gekies om 'n tienerslaapkamer wat as 'n ateljee ontwerp is, te integreer met sy eie badkamer, 'n aantrekarea en 'n werkarea. 'N Nuwe trap is daar geïnstalleer om die res van die binneland te versprei. Die boonste verdieping bevat nou die res van die kamers met 'n oop kombuis en 'n pragtige sentrale eiland, 'n kantoorarea, twee slaapkamers, insluitend die hoofslaapkamer, 'n kleedkamer en 'n derde badkamer. 'N Groot woonkamer van 100 m², met sitkamer en eetarea, word die hart van hierdie vloer. Afgesien van die wit verf op die mure en parketvloere, word die kontemporêre aanraking subtiel gebring deur die meubels, soos hierdie wit leerbanke met kleurvolle kussings. Die kleurpalet is doelbewus helder om die helderheid van die plek te beklemtoon. Ten slotte, om professionele duidelikheid te gee, het professionele persone hier en daar dakvensters opgestel - dit lei tot 'n helderheidsindeks vermenigvuldig met 4 en 'n gesin wat nou verheug is om in 'n meer geventileerde binneland te woon, waar sirkulasie tussen spasies vind spontaan plaas.

'N Fantastiese leefruimte vir hierdie 100m2 eetkamer!